Liderul PCRM, Vladimir Voronin a menţionat, joi, 24 februarie în cadrul unei emisiuni TV, că în timpul discuţiilor dintre liderii PCRM şi PD, lui Marian Lupu i-au propus funcţia de prim-ministru.
Ex-preşedintele ţării consideră că anume această funcţie este potrivită Speakerului, însă pentru funcţia de Şef al statului Marian Lupu nu ar întruni toate calităţile necesare.
“Pentru funcţia de şef al statului el nu are pregătirea respectivă. Eu am avut cu el o discuţie înainte de începerea crizei politice şi i-am propus postul de prim-ministru, fiindcă este o persoană tânără. A trecut prin ministerul economiei, a acumulat ceva experienţă, acum ar fi normal ca să preia conducerea Guvernului. Ştiţi ce mi-a spus el mie? Că, dvs vreţi să mă distrugeţi politic. Da eu zic : “ничего себе”, distrugere politică?”, a relatat Voronin.
Liderul comunist a mai menţionat că PCRM este dispus să aleagă un Preşedinte, doar dacă  vor fi propuşi mai mulţi candidaţi la această funcţie, insistând asupra unora neafiliaţi vreunui partid politic. El a mai menţionat, că alegerea şefului statului este tărăgănată din cauza Alianţei, care caută să corupă deputaţii comunişti.

“Ei tărăgănează alegerea preşedintelui pentru ca să aibă timp să mituiască pe cineva sau să cumpere voturi. Eu nu ştiu concret cine anume oferă mită, însă nu cred categoric că deputaţii noştri vor merge la acest pas”, a mai susţinut Vladimir Voronin.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE