Mai mult, Lupu a declarat că Efrim nu face asemenea escapade din capul lui, el este mai mult o unealtă. „Eu am dat o tonalitate foarte constructică şedinţei acestui consiliu, şi toţi membrii au acceptat că în acest Consiliu noi nu facem politică, ci reforme. Fiecare, de pe locul său de activitate, trebuie să se ocupe de ceea ce-i stă în competenţă, iar dlui Efrim i-am spus că trebuie să-şi cunoască numărul la papuci”, a precizat  Marian Lupu.
Menţionăm că astăzi, după prima şedinţă a Consiliului Naţional pentru Reforma în Organelor de Ocrotire a Normelor de Drept, ministrul Justiţiei, Oleg Efrim a cerut ca vicepreşedintele Consiliului, Vlad Plahotniuc, să fie înlocuit cu un reprezentant al societății civile, motivând că sunt mai multe suspiciuni pe interior privind modul în care au fost numiți membrii acestui Consiliu, iar reforma ar putea să fie pusă sub semnul întrebării.
Efrim a mai spus că în cazul în care Marian Lupu nu va aceepta această propunere, el va ceda funcția de vicepreședinte al Consiliului și va rămâne membru de rând.
Consiliul Național pentru reforma organelor de ocrotire a normelor de drept a fost constituit la 19 mai, curent, prin decretul preşedintelui interimar, Marian Lupu. Scopul acestui Consiliu este eficientizarea reformei justiției și organelor de drept. Acesta a fost constituit după ce, anterior, primul ministru Vlad Filat anunţase că de mai mult timp,  la Guvern au demarat discuții pe seama constituirii unui astfel de Consiliu.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE