Speakerul Parlamentului, Marian Lupu a venit cu o replică pentru acuzațiile deputaților comuniști de astăzi, 6 decembrie, anunță Politik.md. Președintele Parlamentului a menționat, în urma ședinței plenare, că în R Moldova, ca în oricare stat democratic trebuie să existe principiul delimitării puterii în stat.

„Eu categoric consider că deputații în Parlamentul național nu au ce să-și bage nasul în Parlamentul regional, fiindcă acest lucru poate fi considerat ca o injirință directă. Parlamentul regional este o entitate politico-juridică, care trebuie de sine-stătător să discute toate întrebările, care sunt propuse pentru ordinea de zi și să adopte decizii. Nu Parlamentul de la Chișinău trebuie să facă acest lucru. Aceste declarații înseamnă o încălcare flagrantă a Constituției, acolo sunt deputați aleși și deciziile trebuie să le aparțină”, a declarat Marian Lupu.

De asemenea, președintele Legislativului a menționat că speakerul Adunării Populare a spus că această inițiativă vine din partea fracțiunii PCRM, aceasta fiind trimisă în Comisia de profil și examinată.  „Îmi pare rău, că pe calea injerinței interne, unii deputați din Parlamentul R Moldova încearcă să-și promoveze propria agendă politică, mă refer la acest referendum lansat de fracțiunea PCRM”, a mai spus Marian Lupu.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE