"Luptăm pentru o guvernare democratică, și pentru alegeri transparente din primăvara anului 2009" a declarat liderul Alianţei "Moldova Noastră", Serafim Urechean într-o conferință de presă, marți, 24 februarie.

Serafim Urechean a spus că "mulți funcționari publici fac jocul comuniștilor implicându-se în desfășurarea campaniei electorale". Astfel a prezentat o circulară secretă și neoficială din cadrul Ministerului de Interne, emisă sub formă de "precizări" după o ședință prezidată de șeful instiuției, Gheorghe Papuc, în care poliția primește instrucțiuni explicite de urmărire a tuturor acțiunilor concurenților electorali, participanți la alegerile parlamentare.

Președintele AMN a adus la cunoștință și o informație șocantă afirmând faptul că "baza cu datele confidențiale ale tuturor cetățenilor țării, de la Ministerul Dezvoltării Informaționale este spartă, sau vândută, cumpărată de la funcționarii cu acces la ea, căci se vinde liber la piața de accesorii electronice de pe strada Ismail din Chișiănu."

Investigarea efectuată de specialiștii AMN a scos la iveală faptul că această bază de date a apărut în internet și în preajma alegerilor din 2005, și în 2007 și acum 2009. Serafim Urechean a declarat că totul are loc în contextul pregătirii de către clanul comunist a unei ample operațiuni de falsificare masivă a voturilor din 5 aprilie 2009.

În mod special Serafim Urechean a menționat faptul că deține informații din surse demne de încredere că se pregătește o falsificare a alegerilor parlamentare din 5 aprilie 2009.

Liderul AMN a atras atenția asupra incapacității statului de a proteja populația și în acest plan a cerut public inițierea unei anchete penale pentru a-i depista și a-i trage la raspundere pe cei vinovați.

La finalul conferinței de presă, Serafim Urechean a lansat site-ului personal www.urechean.md și a jocului interactiv "Serafică fără frică", în care președinele AMN luptă cu Voronin și gașca lui de acoliți.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE