FOTO: ProSport.ro

Iga Swiatek și Sorana Cîrstea out în semifinalele de la Dubai Open – Finala va fi disputată de două jucătoare fără trofee în carieră

Sorana Cîrstea, aflată pe locul 22 WTA, nu a mai reușit miracolul din sferturi și a cedat în minimum de seturi în semifinalele de la Dubai în fața ocupantei locului 26 WTA, Jasmine Paolini, cu scorul de 2-6, (6) 6-7, la capătul unui meci care a durat o oră și 58 de minute de joc.

Aceasta a fost cea de-a treia întâlnire directă dintre Sorana Cîrstea și Jasmine Paolini în circuitul WTA, italianca având acum 3-0. Este însă primul meci în care Sorana Cîrstea nu reușește să-i ia italiencei niciun set, spre deosebire de precedentele două confruntări directe, care s-au terminat cu set decisiv.

Sorana reușise joi revenirea carierei, cu Marketa Vondrousova, de 2-6, 1-5, iar acest meci, care s-a terminat după două ore și 43 de minute de joc, e posibil să-și fi pus amprenta pe nivelul de energie al româncei din meciul de azi. De partea cealaltă, Paolini a ajuns în semifinale fără să joace, după ce Elena Rybakina s-a retras înaintea meciului din sferturi.

Până în semifinale, Jasmine Paolini a trecut de Haddad Maia, Fernandez, Sakkari, și Rybakina (abandon), cedând un singur set. De cealaltă parte, Sorana le-a învins până în penultimul act pe Kenin, Kudermetova, Vekic și Vondrousova. În marea finală, Paolini o va întâlni pe învingătoarea meciului dintre Swiatek și Kalinskaya.

Surpriza turneului este însă Anna Kalinskaya care a eliminat-o pe nr. 1 mondial, Iga Swiatek, principala favorită a turneului de 1000 de puncte de la Dubai. Venită din calificări, Kalinskaya, ocupanta locului 40 WTA s-a impus cu scorul de 6-4, 6-4, la capătul unui meci care a durat o oră și 42 de minute de joc.

Aceasta a fost prima întâlnire directă din circuitul feminin de tenis dintre Iga Swiatek și Anna Kalinskaya. Moscovita reușește un parcurs fabulos la Dubai, asemănător celui avut de Emma Răducanu la US Open 2021, atunci când a pornit din calificări și a cucerit marele trofeu.

Anna Kalinskaya a fost de neclintit în meciul cu liderul mondial din WTA și s-a calificat în prima finală de turneu WTA a carierei la acest nivel, iar sâmbătă o va întâlni în ultimul act pe Jasmine Paolini. Până în ultimul act, Anna Kalinskaya a trecut la Dubai de Masarova și Rakhimova în calificări, iar pe tabloul principal de Hunter, Bucșa, Ostapenko, Gauff și Swiatek, cedând un singur set, în partida din sferturi cu americanca.

Grație calificării în finala de la Dubai, rusoaica a urcat 16 poziții în clasamentul live, până pe 24 WTA.

„E o jucătoare grozavă, dar eu am rămas calmă. Știam că dacă nu fac astă, mă va distruge. Mi-am propus să joc agresiv și sunt foarte bucuroasă că am avut ocazia să o întâlnesc”, a declarat Anna Kalinskaya după ce a reușit victoria carierei cu Iga Swiatek. Ea va juca sâmbătă, la Dubai, prima finală WTA la vârsta de 25 de ani.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE