Guvernul examinează un proiect de hotărâre cu privire la aprobarea proiectului de lege pentru denunțarea Acordului privind barierele tehnice în zona comerțului liber, în cadrul CSI. Totodată, executivul va aproba  denunțarea Acordului privind direcțiile de bază de cooperare a statelor membre ale Comunității Statelor Independente în domeniul protecției drepturilor consumatorilor.

Tot astăzi Guvernul va adopta câteva decizii legat de susținerea agricultorilor. Este vorba de aprobarea Regulamentului privind măsurile de subvenționare complementară și condițiile specifice de eligibilitate pentru subvenționarea complementară din Fondul național de dezvoltare a agriculturii și mediului rural. Un alt proiect vizează aprobarea Regulamentului privind măsurile de subvenționare în avans și condițiile specifice de eligibilitate pentru subvenționarea în avans din Fondul național de dezvoltare a agriculturii și mediului rural și acordarea subvențiilor complementare pentru acciza la motorină din Fondul național de dezvoltare a agriculturii și mediul rural.

Statul va oferi subvenții în avans, până la 4 milioane de lei, pentru dezvoltarea agriculturii și a mediului rural. De asemenea, va compensa cheltuielile pentru motorina utilizată de agricultori începând cu toamna anului trecut. Pentru tinerii fermieri, femeile fermiere, pentru cei reveniți de peste hotare, cei care gestionează gospodării țărănești, statul prevede subvenții mai mari cu 10-15%. Cererile pot fi depuse la Agenția de Intervenție și Plăți pentru Agricultură”

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE