Sindicatul Universității Agrare de Stat din Moldova (UASM) a organizat în dimineața de 7 iulie un protest în fața Guvernului. Manifestația se desfășoară în semn de dezacord cu reforma învățământului superior, inițiată de Ministerul Educației și Cercetării. Potrivit inițiativei, UASM ar urma să fuzioneze cu Universitatea Tehnică din Moldova (UTM).

”Păstrați agrara pentru țară”, scandează protestatarii.

Protestatarii consideră că fuziunea UASM cu UTM va însemna, de fapt, lichidarea primei. Pe de altă parte, Guvernul argumentează că UTM are peste 60 de programe de licență și 42 de masterat, iar fuziunea va permite consolidarea pregătirii cadrelor pentru pregătirea specialiștilor, inclusiv în domeniul agricol.

Potrivit datelor oficiale, în prezent, în cadrul UASM sunt înmatriculați mai mulți studenți la economie și drept decât la științe agricole. Mai mult, 60% dintre studenți studiază la frecvență redusă.

În prezent, la UASM sunt încadrați 672 de studenți la facultatea de Științe Agricole, cu 300 mai puțin decât la facultatea de Științe economice.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE