Fiica deputatei PAS Victoria Cazacu, Diana Cazacu, vizată în dosarul mitei de la Aeroport, sparge tăcerea, după scandalul care s-a iscat în societate, dar și în partidul de guvernământ. Aceasta a făcut primele declarații în cadrul unui briefing de presă, în care și-a expus poziția vizavi de cele întâmplate și a făcut mai multe dezvăluiri din culise, notează Unimedia.info

„Chiar dacă sunt fiica deputatei Victoria Cazacu, nu am fost niciodată o persoană publică. E un scandal de ordin politic, cu interese ascunse. Activez în instituțiile statului de mai bine de 10 ani. În toată această perioadă, am lucrat conștient, profesionist și corect în interesul statului R. Moldova. Nu am avut până acum nici măcar o mustrare sau pedeapsă disciplinară și deodată am intrat într-un scandal artificial, cu o conotație politică, dar care are la bază interese și frustrări personale ale unor oameni.

După perchezițiile de acum o săptămână, am statut de bănuit, pentru că nu există suficiente probe pentru a-mi înainta calitatea de învinuit. Sunt deschisă pentru colaborare cu oamenii legii și sunt convinsă că voi arăta dreptatea, voi demonstra că sunt corectă în fața legii.

Explic de ce, în opinia mea, am fost atrasă în acest scandal cu dosarul penal: „La începutul toamnei anul trecut, direectorul Serviciului Vamal, Igor Talmazan, a discutat ca potențială candidatura mea la funcția de șef al Postului Vamal de la Aeroport. În scurt timp, actualul șef de post a început să le spună colegilor că eu aș pretinde la funcția sa, atunci am simțit o schimbare de atitudine față de mine, din partea șefului de post și deja intuiam că mi se pot organiza diferite surprize neplăcute”, a punctat Diana Cazacu.

„Este regretabil că în urma perchezițiilor au apărut atacuri publice în adresa mea și a familiei mele, în special a ex-deputatei PAS Victoria Cazacu, care nu are nicio legătură cu activitatea mea în organele statului. Răspunderea este individuală, eu răspund pentru faptele mele personal, nu răspunde mama pentru mine, și nici eu pentru faptele mamei.

Doamna președintă Maia Sandu, ne cunoaștem și știți despre rezultatele mele. Domnule președinte al Parlamentului, dvs știți mai bine decât toți alții cum am ajuns la Serviciul Vamal, prin transfer de la SIS, unde era incomodă în 2022.

Sunt nevoită să dau dreptate fostei șefe a Comisiei juridice din Parlament, Olesea Stamate, care a declarat că în RM avem prea multă justiție televizată. Regret și faptul că domnul Talmazan a fost nevoit să plece, fiind și el o jertfă a luptelor din culise”, a mai declarat Diana Cazacu.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE