Cei 36 de cetățeni moldoveni, evacuați din Fâșia Gaza, au ajuns în Republica Moldova. Anunțul a fost făcut de Poliția de Frontieră. Ei au fost întâmpinați de prim-ministrul Dorin Recean. Persoanele au fost evacuate prin punctul de trecere a frontierei de la Rafah, unde au fost întâlnite de funcționarul consular al Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene, care le-a acordat asistența necesară, inclusiv le-au fost eliberate acte de călătorie provizorii și facilitat tranzitul către Cairo. De asemenea, conaționalii noștri au fost asigurați cu alimente, produse de strictă necesitate și asigurări medicale.

Din Cairo, cetățenii moldovei au aterizat la București cu o cursă aeriană specială, organizată de Ministerul Afacerilor Externe din România. Ulterior, aceștia au ajuns la Chișinău cu transport pus la dispoziție de autoritățile Republicii Moldova.

„Ați dat dovadă de curaj în momente complicate, iar după un drum lung pe care l-ați făcut ne bucurăm că sunteți în siguranță, acasă, în Republica Moldova”, le-a spus premierul persoanelor revenite în țara noastră.

Șeful Executivului a accentuat aportul echipei Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene, dar și al altor instituții naționale, implicate în procesul complex de evacuare a persoanelor. De asemenea, prim-ministrul Dorin Recean a exprimat recunoștință statelor partenere - România, Ucraina, Statele Unite ale Americii, Egipt și Israel - pentru suportul oferit acestei operațiuni.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE