LIVE// Ce a discutat Serebrian cu Ignatiev - Vom avea sau nu un nou contract de furnizare a energiei electrice cu Centrala de la Cuciurgan?

”Elementul cel mai important pentru noi este prețul mic la energia electrică. Stabilitatea rețelelor energetice este foarte importantă, iar în contextul războiului din Ucraina riscul este mare. Totuși, recunosc că așteptările noastre sunt moderate. Libertatea de circulație. Tiraspolul nu se poate plânge în nici într-un caz de acest lucru. Punctele de control instalate de Tiraspol încalcă toate prevederile legale. Vrem ca jurnaliștii și reprezentanții societății civile să se poată deplasa oriunde, oricând și fără îngrădiri. A fost examinată și problema importului de medicamente în regiune pentru a veni în întâmpinarea medicilor de acolo. Intenția noastră este crearea unui spațiu comun și nu spații paralele. Nu vom merge însă în întâmpinarea celor care doresc recunoașterea unui alt nomenclator”, susține vicepremierul pentru Reintegrare.  

Totodată, vicepremierul pentru Reintegrare a declarat că: ”Am discutat și despre incidentele de pe Aeroportului Internațional Chișinău. Respectiv, am reiterat faptul că domnul Ignatiev nu a informat despre intenția de a pleca la Moscova așa cum prevăd regulamentele temporare instituite”, menționează Serebrian.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE