Liderii celor patru partide democratice s-au aşezat din nou la masa de negocieri, de această dată pentru a discuta despre partajarea funcţiilor.
Liderul PL, Mihai Ghimpu, a declarat că astăzi, 12 august, discută organigrama Parlamentului şi a Guvernului, propusă de grupurile de experţi, subliniind că este necesar să rămână acele structuri care pot fi susţinute financiar, pentru a nu suporta cheltuieli suplimentare. Ghimpu a mai spus că nu vor discuta despre funcţii, pentru că nu este definitivată nici structura Parlamentului şi nici cea a Guvernului.
Însă, colegul său de coaliţie, liderul PLDM, Vlad Filat a declarat că pe lângă organigrama celor două instituţii de stat, pe agenda discuţiilor figurează şi partajarea funcţiilor.
La rândul său, liderul AMN, Serafim Urechean a spus că vor discuta şi despre decizia Curţii Constituţionale (CC) privind validarea scrutinului din 29 iulie. Potrivit lui Urechean, circulă zvonuri că la 14 august, când CC se va întruni în şedinţă, nu va fi luată nici o decizie în acest sens.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE