Ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Iurie Leancă a făcut astăzi, dezvăluiri despre vizita privată a oficialului din Kurdistan la Chişinău. Potrivit ministrului, întâlnirea demnitarilor a avut loc în contextul unor discuții despre afacerile cu petrol din Kurdistan.

Leancă susține că este vorba despre şeful Guvernului Regional Kurdistan, Nechirvan Barzani. „Nu a fost o vizită secretă așa cum s-a speculat în presă. A fost o vizită privată, dar foarte importantă pentru Republica Moldova. Este importantă pentru stabilitatea regiunii mai ales că această provinciei are un potențial energetic semnificativ”, a precizat șeful MAEIE.
 
Menționăm, că în acest weekend, Vlad Filat, Iurie Leancă și Eugen Carpov au fost surprinși la Reședința de Stat, întâlnindu-se cu un oficial din regiunea Kurdistan, Irak, întâlnire despre care demnitarii au refuzat să dea detalii.
 
Anterior, în presă se scria că businessmanul Anatol Stati are afaceri cu petrol în Irak, iar Eugen Carpov și Iurie Leancă ar fi activat în compania milionarului.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE