După aproape două luni, Novak Djokovic și Carlos Alcaraz vor evolua din nou în același turneu, iar locul 1 ATP va fi din nou o țintă comună. Ibericul îl poate detrona pe sârb în cursa pentru clasamentul "ATP Race" în doar două scenarii, însă Nole va rămâne lider mondial în clasamentul general, cel puțin până înainte de Turneul Campionilor.

Aflați în lupta pentru locul 1 ATP, Djokovic și Alcaraz se pot întâlni doar în finala turneului de la Paris, ultimul Masters 1000 al sezonului. În prezent, marele campion sârb, care a cucerit anul acesta trei turnee de Grand Slam din patru posibile, îl conduce în clasament pe rivalul său mai tânăr cu 16 ani cu 500 de puncte ATP. Alcaraz are nevoie de un rezultat mult mai bun decât al sârbului la Paris pentru a spera la detronare în finalul sezonului.

Desigur, nici pentru sârb nu va fi prea ușor, asta pentru că are de apărat cele mai multe puncte în acest sfârșit de sezon. Nole a disputat anul trecut finala de la Paris, pe care a pierdut-o în fața lui Holger Rune, pentru ca mai apoi să cucerească marele trofeu la Turneul Campionilor. Așadar, Nole are de apărat 2100 de puncte.

După aproape două luni, Novak Djokovic și Carlos Alcaraz vor evolua din nou în același turneu, iar locul 1 ATP va fi din nou o țintă comună. Cei doi au dat "nas în nas" la turneul Masters de la Paris înainte de startul partidelor de pe tabloul principal și au profitat de ocazie: s-au testat unul pe celălalt la antrenamentul comun și au disputat chiar un "duel test".

Novak Djokovic și Carlos Alcaraz s-au întâlnit cu o zi înainte de startul turneului Masters 1000 de la Paris-Bercy. Și chiar au jucat un tie-break test, pe care sârbul l-a câștigat cu 7-3. Ambii sportivi vor avea un prim tur liber. Novak Djokovic va debuta la Paris împotriva câștigătorului dintre Kecmanovic și Etcheverry, în timp ce Carlos Alcaraz va începe împotriva câștigătorului dintre un jucător venit din calificări și Alexandre Muller.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE