Ministerul Tehnologiilor Informaționale și Comunicațiilor a desfășurat un concurs pentru jurnaliștii care au reflectat tematica tehnologiilor informaţionale şi comunicaţiilor pe parcursul anului 2009.
Ministrul Alexandru Oleinic, înainte de a premia jurnaliștii, a menționat importanța acestora în viața publică, ”nu s-ar putea produce nici o schimbare fără ajutorul presei. Împreună putem schimba lucrurile, împreună putem aduce comunicarea mai aproape”. De asemenea, a dat asigurări că ministerul va fi pe cât de mult posibil de deschis ”pentru că noi lucrăm pentru cetățeni și ei trebuie să știe ce facem noi, dar acest lucru este posibil doar cu ajutorul presei”.
Unul din membrii juriului, Ion Roșca, reprezentant al companiei Moldtelecom și-a exprimat recunoștința pentru jurnaliștii care informează societatea despre noile apariții telefonice sau despre modificările ce au loc în cadrul instituției. ”Vă mulțumim că ați depus efort în acest an și ați reflectat evenimentele noastre și pentru că cetățenii află ce se întâmplă la Moldtelecom este meritul Dvs.”.
Printre jurnaliștii premiați este și colega noastră Dorina Arsene. De asemenea, Serghei Moiseev – ”Economiceschie abazrevanie, Elena Horoșih – casa editorială IT-Moldova, Valentina Ursu – radio ”Europa Luberă”, Maria Chetruș - Moldova1, Aurica Pahomea – Moldpress, Marina Prodius – Infotag, Andrei Ghilan – revista Business Class.   
Premiile constau într-un telefon mobil, o diplomă de mențiune, un domen personalizat și servicii internet în sumă de 250 de lei.     
Concursul a avut loc în cadrul săptămânii Telecomunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale în Moldova, care se desfăşoară în perioada 17-23 mai 2010.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE