Ziua sentinţei pentru violatorii din Vaslui. Cei şapte tineri care au batjocorit o elevă de 18 ani şi-au aflat pedepsele pentru faptele lor. Cea mai mare pedeapsă a fost primită de Silviu Burada, "organizatorul" violului - 8 ani şi 4 luni de închisoare, informează Politik.md cu referire la Realitatea.net.
Pe lângă pedepse, instanţa a stabilit ca violatorii să plătească daune de 50 de mii de lei. Decizia instanţei nu este definitivă, deci poate fi contestată cu apel.
Potrivit aceleiași surse, urmează ca instanţa să trimită către poliţie cele şapte mandate de reţinere, urmând ca politiştii să îi ridice de acasă pe tineri.
Amintim că violul a fost comis în octombrie anul trecut, când tânara de 18 ani se întorcea de la şcoală. Ca să ajungă acasă, fata s-a urcat în masina a doi tineri pe care îi cunostea. Ea a ajuns însă pe un câmp, unde au fost chemaţi alţi cinci băieţi.
Timp de trei ore tânăra a fost violată de cei şapte agresori. Nici măcar faptul că a leşinat de mai multe ori nu i-a oprit. Au stropit-o cu ţuică şi au continuat să o violeze, apoi au dus-o acasă. Tânăra şi-a anunţat imediat părinţii, iar aceştia au depus plângere.
Cazul celor şapte tineri a revoltat o ţară întreagă. Deşi trei dintre violatori şi-au recunoscut faptele, atitudinea lor a fost de-a dreptul revoltătoare.
Gravitatea faptelor a dus iniţial la arestarea lor, apoi judecătorii din Vaslui i-au pus sub control judiciar. Procurorii şi avocata fetei au cerut pedepse maxime pentru cei şapte violatori din Văleni. Dacă judecătorul vor ţine cont de solicitările lor, cei şapte riscă 12 ani de puşcărie pentru viol în stare agravantă, la care se adaugă un spor de o treime din pedeapsa pentru lipsire de libertate. 

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE