LIVE TEXT: 13:30 Un avion al companiei aeriene Japan Airlines s-a ciocnit înainte de aterizarea pe aeroportul Haneda din Tokyo cu o aeronavă a Gărzii de Coastă. Toate cele 379 de persoane aflate la bordul cursei comerciale au fost salvate la timp, în vreme ce 5 din cei 6 membri ai echipajului celeilalte aeronave au murit, informează BBC.

Cei cinci membri ai echipajului Gărzii de Coastă sunt morți. Comandantul aeronavei este rănit. Toți cei 379 de pasageri și membri ai echipajului avionului Japan Airlines au putu fi evacuați în siguranță, fără ca niciunul să aibă răni serioase, a precizat compania aeriană pentru agenția de știri Kyodo. Din cei 379 de pasageri evacuați în siguranță, opt erau copii.

Avionul Gărzii de Coastă japoneze implicat în coliziune avea la bord ajutoare pentru sinistrații de la cutremurul care a lovit Japonia pe 1 ianuarie De asemenea, avionul de pasageri care a luat foc este un Airbus A350, care plecase de pa aeroportul Chitose cu destinaţia Haneda. Potrivit Agenţiei Meteorologice Japoneze, în momentul aterizării era vânt, dar nu au fost emise avize pentru ploi puternice sau tunete în zona din jurul aeroportului, informează news.ro.

Au apărut primele imagini din interiorul avionului companiei aeriene Japan Airlines, în momentul în care aeronava e cuprinsă de flăcări. Imaginile surprind reacția pasagerilor. Înregstrările video au fost filmate de oamenii din avion și au fost postate pe rețelele sociale. Imaginile surprind momentul în care avionul rulează pe pistă în timp ce la ferestre se văd flăcări. În primele momente se văd pasagerii care ascultă instrucțiunile echipajului, iar aeronava este cuprinsă de fum. Apoi, oamenii sunt scoși din aeronavă, fiind evacuați pe tobogane. "Am crezut că o să mor", a scris pe X (fosta Twitter), unul dintre pasagerii care a făcut publice imaginile.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE