Jannik Sinner a câștigat duminică al doilea titlu Masters 1000 al carierei, la Miami, după ce l-a învins pe Grigor Dimitrov în minimum de seturi, fără ca bulgarul să aibă cu adevărat o șansă (6-3, 6-1).

Elevul lui Darren Cahill a urcat pe locul 2 în clasamentul ATP după acest succes, depășindu-l pe Alcaraz, și privește cu încredere spre sezonul de zgură, acolo unde a anunțat că Roland Garros e marele său obiectiv. French Open este cel mai slab turneu de Grand Slam pentru tânărul de 22 de ani, el ajungând o singură dată în sferturile de finală ale competiției (2020, când a fost învins de marele Nadal, viitorul campion).

"În primul rând, nu este prea mult timp de adaptare, primul antrenament pentru Monaco este joi. Nici măcar o săptămână să mă adaptez la zgură. Întotdeauna sunt rezultate ciudate la Monaco, vom vedea ce se întâmplă anul acesta. Obiectivul principal este Roland Garros. Înainte de asta avem Roma, un turneu cu adevărat special pentru mine. Este întotdeauna uimitor să joci în fața publicului de acasă. Am senzația că am învățat multe lucruri anul acesta și că pot face mai bine. Fizic am ajuns într-un mod diferit în sezonul de zgură și asta îmi dă încredere", a spus Sinner, după victoria de la Miami.

Sinner va deveni aproape sigur în această primăvară numărul 1 mondial, diferența față de Djokovic fiind în prezent de doar 1000 de puncte, cu italianul având de apărat doar 585 de puncte (2315 puncte de apărat pentru sârb, până după Roland Garros).

Novak Djokovic a plecat, deja, la Monte Carlo pentru a se pregăti pentru debutul pe zgură. Sârbul s-a antrenat alături de Holger Rune, iar de pe margine a fost sfătuit de Nenad Zimonjic.

Novak Djokovic a participat în 2024 până acum la trei competiții. La United Cup a fost învins de Alex De Minaur, la Australian Open a cedat în fața lui Jannik Sinner în semifinale, iar la Indian Wells a părăsit competiția încă din turul al treilea. Acum, sârbul se pregătește pentru debutul pe zgură.

După câteva sesiuni de pregătire efectuate la Belgrad, Novak Djokovic a ajuns la Monte Carlo, acolo unde va juca în perioada 7-14 aprilie. Săptămâna trecută, sârbul a făcut un anunț surprinzător pentru toată lumea, despărțirea de antrenorul de lungă durată, Goran Ivanisevic, alături de care a cucerit 24 de titluri în șase ani, nouă dintre acestea fiind de Grand Slam.

Novak Djokovic nu a decis încă cine va fi succesorul lui Goran Ivanisevic sau dacă vrea să mai aibă vreun antrenor pe ultima sută a carierei. Numărul 1 ATP va debuta săptămâna viitoare la Monte Carlo, turneu pe care l-a câștigat de două ori în carieră, în 2013 și 2015.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE