Doi agenți de patrulare din Chișinău din cadrul Inspectoratului Național de Securitate Publică au fost reținuți de ofițerii CNA și procurorii din cadrul Procuraturii mun. Chișinău, fiind bănuiți de corupere pasivă. Aceștia ar fi cerut mită de la un șofer pentru a nu documenta un pretins caz de conducere a automobilului în stare de ebrietate alcoolică.

Potrivit materialelor cauzei, acum câteva zile, șoferul a fost stopat de către doi polițiști de patrulare care în urma verificării alcoolemiei au constatat că șoferul s-ar fi aflat la volan în stare de ebrietate. Astfel, pentru a nu înregistra cazul în conformitate cu prevederile legale, bănuiții au pretins și primit 6 000 de lei.

În scopul acumulării materialului probator, au fost efectuate percheziții în automobilul de serviciu al INSP. Au fost ridicate mijloace bănești în sumă de 6000 de lei, anterior, transmiși sub controlul ofițerilor CNA. Totodată, au fost depistate și alte sume de bani și anume 6500 de lei și 620 de euro, un dispozitiv alcooloscopic, registre de evidență, telefoane mobile.

Cei doi polițiști au fost reținuți pentru 72 de ore și urmează să fie plasați în izolatorul CNA.

În investigarea cazului, suportul a fost acordat de către Serviciul protecție internă și anticorupție al MAI (SPIA). În prezent, au loc acțiuni de urmărire penală, sub conducerea procesuală a Procuraturii municipiului Chișinău.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE