Fostul deputat al Platformei DA, Alexandru Slusari consideră că Lilian Carp, candidatul PAS la primăria Chișinău ar fi fost sabotat chiar de proprii colegi de partid. Slusari invocă o situație, stranie, care s-a întâmplat în căteva localități din suburbiile Chșișinăului, când pentru candidatul PAS din localiate au votat peste 90%, iar pentru Carp un număr cu mult mai mic de votanți. Slusari mai spune că exact această lipsă de voturi nu i-ar fi ajuns lui Capr pentru a trece în turul doi cu Ion Ceban în cursa pentru șefia Capitalei

„În comuna Bacioi detașat căștigă cu 4237 voturi (92,23 %) candidat PAS , care este și actualul primar. Însă pentru Lilian Carp votează doar 1883 alegători. Diferența este de 2354 voturi. Situația se repetă în satul Stăuceni. Primarul PAS obține 3168 voturi (78,73 %), însă  Lilian Carp se alege cu  1538 voturi. Diferența reprezintă 1598 voturi.

Cel mai interesant că aproape în toate celelalte suburbii rezultatul lui Carp sau este aproximativ egal cu scorul candidaților de la PAS sau chiar îl depășește. Decalajul mare în favoarea lui Ceban există doar în aceste două localități, conduse de exponenții partidului de guvernare. Cum este posibil așa ceva ?

Cineva poate să spună că este o coincidență. Eu, cu experiență mea mică politică, deja nu mai cred în așa coincidență. Mai ales cănd văd că anume aceasta diferența de aproape 4 mii de voturi nu a permis să fie turul doi și am văzut nu odată cum primarii populari prognozează și controlează prezența oamenilor la vot în sate. Cănd cunosc cum actualul primar de la Bacioi punea likuri și distribuia postările lui Ivan Ceban. Cănd știu suficient cum a fost procesul desemnării candidatului de la PAS pentru Chișinău și cum unii fruntași ai partidului pănă în ultimul moment nu-l acceptau pe Carp.

Aștept răspunsul cu argumente la întrebarea mea . Dar pănă la proba contrariu am tot dreptul să presupun că a avut loc sabotajul candidatului PAS la funcția de Primar General de pe interior. Iar celor, care bocesc despre candidatul nepotrivit de la partidul de guvernare, ii răspund tot cu cifre. Lilian Carp a obținut un număr de voturi mai mare, decăt Andrei Năstase în 2019, care apropo tot a fost sabotat de unii colegi din blocul ACUM. În momentul cănd PAS cu întărziere enormă  s-a copt cu candidatul, Ivan Ceban în toate sondajele avea rezultat de 60-65 procente. Din punctul meu de vedere, Lilian a făcut un volum enorm de lucru în foarte scurt timp, însă cineva de pe intern tare nu a vrut ascensiunea  dumnealui. Totodată, sunt foarte curios să aud care era un candidat mai bun de la PAS și de ce el nu a fost propus măcar cu un an înainte de alegeri”, a scris Alexandru Slusari.

La alegerile generale locale, actualul primar al Chișinăului, candidatul partidului Mișcarea alternativă națională (MAN), Ion Ceban, a învins în primul tur, păstrându-și mandatul.  Ion Ceban a acumulat 50,62% din voturi. Candidatul partidului Acțiune și solidaritate (PAS), deputatul Lilian Carp, s-a clasat pe locul al doilea cu 28,23%

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE