Pe lista electorală a Partidului Liberal Democrat (PLDM) au apărut modificări, a declarat liderul PLDM, Vlad Filat, astăzi, 16 iunie, în cadrul unei conferinţe de presă. Astfel, economistul Veaceslav Ioniţă şi ziaristul Dumitru Ciubaşenco au acceptat propunerea PLDM de a merge la alegerile anticipate pe lista partidului.
Veaceslav Ioniţă, expert economic al IDIS Viitorul, va participa pe lista PLDM sub numărul 16, în locul juristului Streleţ Valeriu. Ioniţă nu a fost present în sală pentru a comenta alegerea făcută.
În schimb, Dumitru Ciubaşenco, ziarist şi director al ziarului “Moldavskie Vedomosti” care va merge pe lista PLDM sub numărul 25, în locul lui Mocanu Gheorghe, a declarat pentru presă că nu a stat prea mult pe gânduri şi a acceptat imediat propunerea PLDM. “Din cauza regimului comunist suferă şi moldovenii şi ruşii şi bulgarii şi găgăuzii. PLDM este echipa care poate stabiliza situaţia economică şi politică din ţară”, şi-a argumentat Ciubaşenco alegerea.
Totodată, membrii PLDM au adus în discuţie şi hotărârea Preşedintelui în exerciţiu, Vladimir Voronin, de a organiza alegerile anticipate la 29 iulie, într-o zi de lucru. “Eu am o întrebare către Guvernul Greceanîi II. Cum vor vota într-o zi de lucru cetăţenii de peste hotare? Cum vor explica ei patronilor că au nevoie de o zi liberă pentru a merge la vot?”, se întreabă liderul PLDM, Vlad Filat. În acest context, Filat a solicitat instituţiilor internaţionale să monitorizeze strict alegerile anticipate la toate etapele.
Despre ultimele modificări electorale, Alexandru Tănase a precizat că “actualul sistem electoral este unul represiv şi autoritar, iar regulile de joc se schimbă mereu chiar înaintea alegerilor”.
Vlad Filat a ţinut să mai precizeze că data stabilită pentru alegeri nu va afecta rezultatele PLDM. “Dimpotrivă, noi ne aşteptăm să obţinem cel puţin cu 3 – 4 la sută mai multe mandate decât la alegerile trecute”, a declarat Vlad Filat pentru Politik.
La alegerile parlamentare din 5 aprilie, PLDM a obţinut 15 mandate sau 12,43% din sufragiu.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE