Într-o familie din Criuleni cu 11 copii, dintre care 6 minori, părinţii urmează a fi privaţi de drepturile părinteşti, din cauza alcoolizării acestora şi implicarea copiilor în furturi.  
Asistenta socială din localitate,  Maria Stratan a menţionat că Asociaţia Obştească “Femeia şi Copilul – Protecţie şi Sprijin” au lucrat asupra acestui caz, pentru a educa copiii în sânul familiei, dar efortul nu a dat rezultate.
“Familia datăa fost ajutatăcu bani şi ajutoare materiale, dar, din păcate, toate aceste resurse ajungeau, până la urmă, să fie schimbate pe băutură. Decizia de a instituţionaliza copiii la un internat a fost luată, după ce unul dintre copii a fost implicat într-un furt”,a explicat Maria Stratan.
Primarul localităţii, Vasile Enache a spus că deşi sunt apţi de muncă, cei doi părinţi nu-şi lucrează nici lotul de lângă casă, în pofida faptului că au fost ajutaţi cu material săditor.
„Pentru a-i responsabiliza, a fost implicaşi poliţia de sector. Actualmente doar cel mai mic copil – o fetiţă de trei ani, a rămas în familie.Dar şi pentru ea căutăm un centru de plasament”, a declarat Vasile Enache.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE