Expertul în elaborarea proiectelor de cooperare transfrontalieră din Vaslui, Gigi Tudor a confirmat că acest proiect va fi un pas spre stabilirea unui punct strategic de cooperare comercială cu ţările membre ale UE.
Avantajele sunt reale pentru Republica Moldova şi pentru zona Vasluiului, care vor obţine intrarea în ţară a fluxurilor din Uniunea Europeană. Acesta va fi un punct de tranzit spre UE şi va facilita exportul de produse agricole. Este interesantă şi varianta de alternativă — un pod mixt prin reconstrucţia podului de cale ferată: e mai uşor de realizat, e mai ieftin, de aceea, trebuie analizate cu atenţie ambele proiecte”, a declarat Gigi Tudor.
Preşedintele raionului Cantemir, Andrei Malaşevschimenţionat că ideea restabilirii podului aparţine autorităţilor din Cantemir şi a fost lansată la Forumul Economic din Vaslui.
Sperăm să găsim şi antreprenorul. Ce-i drept, suma de 8 mln. de euro e destul de mare, de aceea, am înaintat şi o variantă alternativă — construcţia unui pod mixt peste podul de cale ferată existent. Am elaborat un proiect-oglindă cu cei din Consiliul judeţean Vaslui şi mizăm pe buna înţelegere, căci un asemenea pod a existat până la război”, a declarat Andrei Malaşevschi.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE