Prioectul-pilot urmează să fie implementat în curând de Uniunea Internaţională în Telecomunicaţii (UIT). Despre aceasta a anunţat Directorul Biroului de Dezvoltare a Telecomunicaților a Uninii Internaționale în Telecomunicații, Sami Al Basheer Al Morshid, luni, 16 august, în cadrul unei întrevederi cu Ministrul Dezvoltării Informaţionale şi Comunicaţiilor, Alexandru Oleinic.

Potrivit oficialului străin, proiectul are drept scop sporirea, prin intermediul instituţiilor de învăţământ, a accesului comunităţii, în special a păturilor defavorizate ale societăţii, la Internet pe bandă largă.

"R.Moldova întruneşte toate condiţiile pentru a fi prima ţară beneficiară de acest proiect în zona Europei de Sud-Est”, a subliniat Sami Al Basheer.

Ministrul tehnologiilor informaţionale, Alexandru Oleinic a accentuat că sporirea accesului populaţiei la internet pe bandă largă, în special în localităţile rurale, este una dintre priorităţile MTIC la momentul actual.

„Aceste puncte de acces oferă populaţiei, pe lângă accesul la internet, şi accesul la o bază largă de servicii oferite de stat, menite să debirocratizeze la maxim procesul de obţinere a unor informaţii, certificate, efectuarea unor plăţi sau chiar a depunerii documentelor pentru obţinerea actelor de identitate”, a menţionat Oleinic.

Oleinic a mai  precizat că în rezultatul implementării proiectelor din domeniul TIC, precum şi prin atragerea investiţiilor în domeniu, ministerul îşi propune drept sarcină deschiderea în termene de 3 ani a circa 50 000 locuri de muncă.

Totodată, Al Basheer a exprimat disponibilitatea UIT de a continua colaborarea cu MTIC în vederea extinderii reţelei de puncte de acces public la Internet în bandă largă în baza oficiilor poştale.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE