Pentru a da un pic de culoare zilelor în care stăm acasă, instituţiile de cultură şi-au transferat activitatea din spatiul real în cel virtual. Astfel, Teatrul National de Opera  si Balet „Maria Bieşu” a prezentat on-line spectacolul „Lacul lebedelor” de Ceacovski.

Tot online au fost transmise de către Teatrul National Mihai Eminescu  spectacolele „În largul mării” de dramaturgul polonez Slawomir Mrozec , „Filumena Marturano”, iar în aceasta seara, iubitorii de teatru vor putea urmări „Hronicul găinarilor” de Aureliu Busuioc .

Lia Rusu, o talentata  violinistă de la noi, a participat la un flashmob de muzică barocă  alături  de tineri muzicieni din opt tari.  Departe unul de altul, fără a se cunoaşte reciproc, fiecare  dintre cântăreţi a interpretat „Lamento pentru cei răniţi” din lucrarea „Battalia", după care  evoluările lor au fost unite într-un ansamblu şi transmise virtual  pentru toţi iubitori de muzică. 

În vremuri de epidemie, şi  Biblioteca Naţională a Republicii Moldova oferă servicii online cititorilor, iar o editură din Chişinău a anunţat că va aduce la domiciliu cărţile cu o  reducere  de 40  de procente. Toate informaţiile le puteţi găsi pe site-urile instituţiilor de cultura de la noi, dar şi din străinătate. Or, cele mai mari muzee şi cele mai faimoase teatre din lume îşi propun să încurajeze oamenii, să păstreze legătura spirituala cu ei până la revenirea la normalitatea mult-aşteptată de toata lumea.

 

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE