Judecătoria Buiucani i-a interzis partidului lui Gigore Petrenco să mai desfășoare proteste cu corturi în fața casei lui Vlad Plahotniuc. În acest sens, a fost emisă o decizie judecătorească, prin care judecătoarea Vasilisa Muntean a decis ca orășelul de corturi de pe strada Bulgară să fie demontat.
Acest lucru l-a indignat pe politicianul Petrenco. El a scris într-o postare pe facebook, că acest orășel nu a fost instalat de către membrii de partid, ci de activiști care susțin aceleași opinii.
„O decizie judecătorească prostească și agramată, care încalcă drepturile și libertățile cetățenilor. Chiar astăzi va fi contestată de către noi. Este evident că judecătoria a îndeplinit o comandă politică.
Protestul nostru civic împotriva creșterii de tarife și împotriva politicii anti-naționale ale regimului lui Plahotniuc – va continua. „Orășelul Libertății” să existe! Vom apăra dreptul nostru la protest și la libertatea de exprimare! Plahotniuc a făcut încă o mare greșeală politică, pentru el e un nou pas spre prăpastie”, scrie în adresarea sa Grigore Petrenco.

 

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE