Pe parcursul acestei săptămâni va fi semnat contractul cu firma „Ruta Dor" după care, vreme de 3 luni, se vor desfăşura lucrările de reparaţie. Intervenţia se va face pe tronsoane, începând cu segmentul: str. Mihai Viteazul - S. Lazo"; str. Tricolorului - str. Eminescu şi mai departe până la str. Ismail.
 
Carosabilul străzii Columna va avea 2 benzi, deşi circulaţia va fi în continuare într-un singur sens. Ca şi pe celelalte drumuri renovate în ultimul timp, de ambele părţi ale străzii Columna vor fi amenajate locuri pentru parcare în formă de spic, iar pavajul folosit va fi unul special, ce nu permite distrugerea gazonului. 
 
Dorin Chirtoacă a subliniat că se va pune accent deosebit pe calitatea lucrărilor. „Le vom cere antreprenorilor documente şi expertize care să confirme capacitatea lor de a executa lucurări calitative, respectiv luarea tuturor măsurilor spre a nu admite sutuaţii neprevăzute ulterior", a spus Dorin Chirtoacă.
 
La rândul său, directorul firmei „Ruta Dor", Nicolae Maliu a dat asigurări că lucrările vor fi îndeplinite în termenele stabilite şi cu materiale de calitate.
 
Conform volumului de lucrări planificat, cheltuielile pentru reparaţia str. Columna sunt estimate la 25 milioane lei, surse prevăzute în buget pentru acest scop.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE