37 de țări vor participa la Eurovision Song Contest 2023, potrivit eurovision.tv. Dintre acestea, 31 vor concura în două semifinale pentru a accede în marea finală, alăturându-se țărilor fondatoare: Franța, Germania, Italia, Spania, Regatul Unit și Ucrainei ca țară câștigătoare a ediției din 2022.

Printre țările participante se numără inclusiv Republica Moldova și România.

Vor lua parte și: Albania, Armenia, Australia, Austria, Azerbaidjan, Belgia, Croația, Cipru, Cehia, Danemarca, Estonia, Finlanda, Georgia, Grecia, Islanda, Irlanda, Israel, Letonia, Lituania, Malta, Regatul Țărilor de Jos, Norvegia, Polonia, Portugalia, San Marino, Serbia, Slovenia, Suedia și Elveția.

Rusia nu participă nici în acest an la Eurovision.

Pe lângă aceasta, Macedonia de Nord, Muntenegru și Bulgaria s-au retras de la Eurovision Song Contest 2023. Potrivit eurovisionworld, primele două nu vor participa din cauza lipsei de resurse financiare.

Eurovision 2023 va avea loc la Liverpool, Regatul Unit. Semifinalele se vor desfășura pe 9 și 11 mai, iar marea finală – pe 13 mai, la Arena Liverpool de lângă râul Mersey.

Eurovision 2022 a fost câștigat de Ucraina, reprezentată de Kalush Orchestra, cu piesa „Stefania”. Republica Moldova s-a clasat pe locul 7 datorită fraților Advahov și trupei „Zdob și Zdub”, care au cântat „Trenulețul”.

tv8.md

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE