Deși se confruntă cu o problemă de imagine, Aeroportul Internațional Chișinău reușește să mențină un flux sporit de pasageri. Numărul călătorilor care au decis să aleagă Aeroportul Internațional Chișinău în primele șase luni ale anului 2024 a crescut cu 39%. Cel puțin așa susține ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale al Republicii Moldova, Andrei Spînu.

Prieteni, tocmai am primit cifrele referitoare la numărul de pasageri care au călătorit prin Aeroportul Internațional Chișinău în primele șase luni ale anului 2024. Iată câteva concluzii:  Am înregistrat un număr record de pasageri pentru primele șase luni ale anului. Numărul de pasageri a crescut cu 39% comparativ cu anul trecut. Deschiderea de noi curse și creșterea numărului de companii care au reluat sau au început să zboare de pe aeroportul nostru sunt printre principalele motive ale acestei creșteri. Prognozele arată că această creștere va continua. Fluxul de pasageri va crește în mod constant. Continuăm discuțiile cu mai multe companii aeriene pentru a extinde numărul de rute de pe aeroport”, a menționat Andrei Spînu.

Potrivit ministrului Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, actuala infrastructură aeroportuară ar putea intra în colaps dacă nu se vor face investiții.

„Aceste cifre confirmă ceea ce am subliniat în repetate rânduri: infrastructura actuală a aeroportului nu va mai putea face față fluxului în creștere de pasageri. Suntem conștienți de aglomerația actuală de la aeroport, care va crește odată cu sporirea numărului de pasageri. Soluția este una singură: investiții serioase în aeroport. Din acest motiv, am anunțat că vom efectua cât mai curând studiul de fezabilitate pentru un nou terminal, parcare auto, pistă și alte tehnologii necesare pentru buna funcționare a aeroportului. Investițiile necesare sunt estimate la 250-300 milioane EUR”, a adăugat Spînu.

Potrivit statisticilor în anul 2023 prin Aeroportul Internațional Chișinău au călătorit 2.838.073 de pasageri.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE