Un bărbat a deschis focul luni, din propriul apartament, spre o gradiniţă de copii din Rusia, aflată în vecinătate, o educatoare fiind rănită, anunţă autorităţile, precizând că agresorul a fost găsit mort în locuinţă, relatează AFP, citată de Realitatea.net.
Ramil Muratşîn, în vârstă de 50 de ani, a tras cu puşca de la fereastra apartamentului său în direcţia Gradiniţei de copii numărul 11 din oraşul Salavat, în Republica rusă Başcortostan (regiunea Ural), anunţă Comiterul rus de anchetă.
Bărbatul a folosit o puşcă de vânătoare, spărgând mai multe geamuri ale grădiniţei, iar o educatoare a fost rănită de cioburile de sticlă.
Agresorul a refuzat să se predea şi a opus rezistenţă forţelor de ordine, care au lansat asaltul asupra apartamentului lui Muratşîn, informează poliţia.
Potrivit primelor declaraţii ale poliţiei, bărbatul a fost omorât în urma unui schimb de focuri. Ulterior, Comitetul rus de anchetă a anunţat probabilitatea că bărbatul s-ar fi sinucis.
"La nivelul gâtului său au fost descoperite numeroase tăieturi de cuţit", a declarat pentru RIA Novosti reprezentantul filialei locale a Comitetului rus de anchetă. O anchetă urmează să stabilească "cauzele morţii lui Muratşîn şi legalitatea acţiunilor delanşate de către forţele de ordine speciale", a precizat Comitetul.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE