După ce Vadim Ceban a menționat că ANRE a majorat prea puțin tariful la gazele naturale, fapt ce nu permite acoperirea cheltuielilor de achiziție a gazului, președintele Parlamentului, Igor Grosu le cere celor de la Moldovagaz să acționeze în interesul cetățenilor Republicii Moldova și să vină și cu soluții de depășire a crizei, nu doar cu propuneri de majorare a tarifului

„Vreau să văd de la Moldovagaz și soluții, nu doar să vină în fiecare lună și să spună că mai trebuie de majorat tariful. Deocamdată, doar Guvernul intervine și salvează situația. Moldovagaz este parte a Gazprom-ului și ar trebui să depună puțin efort împreună cu compania-mamă, în caz contrar ar trebui să luăm cuvântul Moldova din denumirea Moldovagaz. Este adevărat, invazia a provocat aceste scumpiri exorbitante, cu 400% au crescut prețurile la produsele energetice și noi pe toate le importăm. Noi nu producem așa ceva”, a spus Igor Grosu în cadrul emisiunii.

Amintim că ANRE a majorat tariful la gazele naturale până la 18,61 lei pentru un metru cub. După majorare, șeful Moldovagaz a menționat că tarifele ar trebui, din nou, ajustate în creștere, întrucât nici noul tarif nu acoperă prețul de achiziție. Vadim Ceban spune că în luna iunie prețul de achiziție a gazului este de 880 de dolari pentru o mie de metri cubi.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE