Iga Swiatek a fost eliminată în semifinale la turneul de 1000 de puncte de la Montreal, după ce poloneza a cedat în trei seturi în fața Jessicăi Pegula. Americanca s-a impus cu scorul de 6-2, (4) 6-7, 6-4, la capătul unui meci care a durat două ore și 32 de minute de joc.

Pentru Jessica Pegula, aceasta este a treia victorie pe care o obține în fața Igăi Swiatek din opt partide directe, a doua în acest sezon. Americanca s-a calificat în cea de-a treia finală WTA 1000 a carierei, întrerupând o serie de 4 înfrângeri în semifinalele turneelor de această categorie.

Victoria obținută de americancă e cu atât mai impresionantă cu cât a revenit de la 2-4 în setul decisiv. Jessica Pegula, a treia jucătoare a lumii, va încerca sã cucerească al 2-lea titlu WTA 1000 al carierei al 3-lea titlu la general. În marea finală o va întâlni pe câștigătoarea semifinalei dintre Elena Rybakina și Liudmila Samsonova.

"Oh, Doamne, mă simt minunat. Nu există un mod mai bun de a câștiga, nu? A fost un meci greu. Am simțit că am avut controlul. Dar, așa cum face numărul 1 mondial și o campioană, a jucat un tenis foarte bun... m-a făcut să merit acest lucru", a spus Pegula la interviul de după meci.

În cealaltă semifinală se vor duela Elena Rybakina și Liudmila Samsonova

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE