Potrivit sursei citate, la Briceni spiritele s-au încins la maxim după ce cinci consilieri comuniști au trecut în tabăra democraților. Conducerea PCRM acuză PD că i-a cumpărat pe consilieri cu 10 mii de euro fiecare. La cea de-a doua ședință a consiliului raional s-au prezentat doar 10 consilieri liberal-democrați și 9 consilieri comuniști. Au lipsit cei doi consilieri liberali și 12 democrați. Din lipsă de cvorum ședința a fost amânată pentru 13 iulie, anunță canalregional.md
De asemenea, o situaţie încordată se atestă la Edineț, unde cea de-a doua tentativă de constituire a consiliului raional Edineţ a eşuat. La şedinţă s-au prezentat doar consilierii raionali din partea PCRM -17 la număr. 16 consilieri, reprezentanţi ai AIE nu au participat. În acest fel, s-a repetat scenariul primei şedinţe care nu a fost deliberativă din lipsă de cvorum. A treia şi ultima tentativă de constituire a consiliului raional este programată pentru miercuri, 13 iulie, potrivit postului AVM Edineț.
Și la Soroca ședința consiliului raional a fost din nou amânată, scrie ştirilocale.md. Şi asta, deoarece la ea s-au prezentat doar 8 consilieri care fac parte din partidele membre ale AIE. Comuniștii spun că nu s-au prezentat în sală deoarece au fost anunțați din timp de colegii lor democrați că ședința nu va avea loc.
Din cauză că nu au fost prezenți 2/3 din aleșii poporului, adică nu mai puțin de 12 consilieri, a doua convocare nu a avut loc. Reprezentanții AIE în consiliul raional Soroca au decis să înainteze la funcția de președinte un candidat unic. Numele lui este deocamdată ținut în mare taină. Următoarea ședință va avea loc joi, 14 iulie, relatează postul Sor TV.
La Glodeni prima ședință a consiliului raional a eșuat. Consilierii comuniști au părăsit sala ședinței imediat după validarea mandatelor declarând că au nevoie de jumătate de oră pentru consultări. După ce au așteptat minute în șir revenirea colegilor, reprezentanții AIE au părăsit și ei revoltați sala. Modalitatea de desfășurare a următoarelor ședințe urmează a fi discutată de funcționari, notează TV Prim.
Și la Florești procesul de alegere a președintelui raionului este blocat! Consilierii partidelor membre AIE au lipsit ieri de la ședință anunțând telefonic că nu se vor prezenta în sală.
Consiliul raional Floreşti urma să aleagă ieri, 11 iulie conducerea raională, însă lucrurile au stat diferit. La şedinţă au fost prezenţi fracţiunea PCRM şi unicul consilier PSD, iar ceilalţi consilieri, 8 de la PLDM, 8 de la PDM şi 2 de PL nu s-au prezentat în sală, anunţând telefonic că vor lipsi, potrivit postului Flor TV.
În această ordine de idei, secretarul consiliului a anunţat că următoarea şedinţă se va convoca peste 3 zile, iar consilierii prezenţi au părăsit sala. Astfel sedinţa a durat mai puţin de 10 minute dat fiind că au fost prezenţi doar 15 consilieri de la PCRM și PSD, potrivit ştirilocale.md.
De menţionat că liderii AIE încă nu au ajuns la un numitor comun privind crearea alianţelor la nivel local.  

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE