Premierul Natalia Gavrilița spune că deocamdată Guvernul nu are o claritate câți bani va primi Moldova după cea de-a treia reuniune a Platformei de Sprijin pentru Moldova de la Paris, unde s-au promis 100 milioane de euro. Ea spune că trebuie să treacă câteva zile pentru a discuta cu echipele tehnice și a vedea dacă sunt bani noi sau nu.

„Dacă sunt pentru proiecte sau vin ca și suport bugetului, dacă au condiții”, a declarat aceasta la ProTV.

„Vreau să spun că le suntem foarte recunoscători celor care au stat la baza acestei platforme de suport, suntem la a 3-a conferință și avem sume mari declarate, unele merg în proiecte în derulare a agențiilor de dezvoltare sau pentru institușiile organizațiilor ONU, totuși am primit sume impunătoare direct în buget. Ne propunem să încheiem anul bugetar cu 3, 8 miliarde de lei granturi, sume nerambursabile care vor veni în buget pentru a putea oferi compensații”, a menționat Gavrilița.

Președintele francez, Emanuel Macron a declarant la încheierea  Platformei de Sprijin pentru Moldova de la Paris că:  "Suntem angajaţi, am decis să aducem din ce în ce mai mult de la Berlin şi Bucureşti, 26 de milioane de euro pentru Republica Moldova, inclusiv pentru companiile din Republica Moldova. Mai mult de 100 milioane de euro am decis inclusiv pentru a regla chestiuni legate de refugiaţi, accesul refugiaţilor la învăţământ, alimentaţie. Alte 2 milioane de euro vor fi alocate pentru reformele publice în materie de energie. Situaţia de criză în care se află Republica Moldova nu va afecta în niciun fel proiectele pe termen mediu. Agenţia pentru Dezvoltare va investi 85 milioane de euro în Republica Moldova în materie de energie", a precizat preşedintele francez.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE