Uniunile de creaţie ameninţă că vor bloca clădirea din str. Puşkin, 24 şi vor ieşi la grevă, în cazul în care Curtea Supremă de Justiţie nu va lua o hotărâre în favoarea Ministerului Culturii. Despre aceasta a comunicat Preşedintele Uniunii Teatrale din R.Moldova, Sandu Grecu, în cadrul unei conferinţe de presă, organizată vineri, 11 iunie.

Curtea de Apel Economică a respins, recent, cererea Ministerului Culturii privind anularea contractului de gestiune a clădirii de pe strada Puşkin, 24, unde îşi au sediu cele patru uniuni de creaţie. Acesta, care a fost încheiat în 2009, cu două zile înainte ca Boris Focşa să preia conducerea ministerului, a fost încheiat între Fundaţia “Viitorul Moldovei” şi Agenţia de impresariat condusă de Oleg Baraliuc.
Ministrul Culturii, Boris Focşa a menţionat că acest contract este ilegal şi nu fost aprobat de minister. El spune că acest contract a fost înregistrat de Camera Înregistrării de Stat şi Oficiul Cadastral, iar asta indică la faptul că există o schemă bine formată, în spatele căreia stau câteva persoane şi se îmbogăţesc de pe urma plăţilor de arendă, care în mod legal, ar fi trebuit să vină în bugetul ministerului culturii.
Focşa a mai spus că Fundaţia „Viitorul Moldovei”, a intrat pe deplin în posesia clădirii de pe str.Puşkin 24, iar cele patru uniuni de creaţie riscă să fie aruncate în stradă. Mai mult ca atât, li se pun diverse condiţii, iar vizitatorii lor sunt stopaţi la intrare.

Sandu Grecu susţine că despre această problemă a fost anunţat preşedintele interimar, Mihai Ghimpu, care a promis că va supraveghea personal acest caz.
Ministerul intenţionează să atace decizia la Curtea Supremă de Justiţie (CSJ) şi, în cazul în care nu avea câştig de cauză, va ajunge la CEDO.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE