Cori Gauff a câștigat, la 19 ani, primul său turneu de Grand Slam din carieră, după o finală în care a revenit de la 0-1 la seturi. Sportiva din SUA s-a impus cu 2-6, 6-3, 6-2 în fața Arynei Sabalenka, care de luni va deveni numărul 1 WTA.

După ce la începutul verii anului 2022 Cori Gauff a pierdut finala Roland Garros, cu Iga Swiatek, tânăra sportivă din SUA a reușit să câștige primul său turneu de Grand Slam.

Jucătoarea antrenată de Brad Gilbert a "explodat" pur și simplu de când a început colaborarea cu celebrul antrenor american, impunându-se la Washington și Cincinnati (primul WTA 1000 din carieră). Acum, la US Open, pe cea mai mare arenă de tenis din lume, Arthur Ashe, "Coco" a reușit o partidă uriașă. Dominată de Sabalenka în primul set, sportiva de peste ocean a reușit să se recalibreze mental și să fie de netrecut. Gauff a fost pe tot terenul și a scos lovituri pe care scria "winners" pentru un succes istoric, notează eurosport.ro

Gauff a devenit prima adolescentă din SUA care câștigă un titlu de Grand Slam la simplu feminin în acest secol și prima de la Serena Williams, de la US Open, în 1999.

12 victorii la rând are Gauff, ultimul insucces venind în sferturile de la Montreal, la Pegula. După Wimbledon, Cori are un raport de victorii înfrângeri de 18-1.

Cori Gauff este abia a 4-a adolescentă din istoria SUA care câștigă un Grand Slam în era Open. Doar Chris Evert, Tracy Austin și Serena Williams au mai reușit așa ceva înainte de a împlini 20 de ani.

În urmă cu o lună, Cori avea în palmares doar titluri din categoria 250 WTA. Între timp, a câștigat un turneu de WTA 500 (Washington), unul de WTA 1000 (Cincinnati) și US Open. De luni, sportiva din SUA va urca de pe locul 6 - pe 3 WTA, cea mai bună clasare din carieră.

De la începutul lui 2020, Gauff este singura jucătoare care a învins-o pe Sabalenka, noul lider WTA, cel puțin o dată în fiecare an.

4 jucătoare de culoare din SUA au câștigat, începând cu 2000, turneul de la Flushing Meadows. Cori le calcă pe urme surorilor Williams și lui Sloane Stephens.

Totodată, Gauff e al 5-lea adolescent din ultimii 5 ani care câștigă un Grand Slam, după Bianca Andreescu (2019), Iga Swiatek (2020), Emma Răducanu (2021) și Carlos Alcaraz (2022).

Pentru cele șase victorii  la New York, sportiva din Delray Beach, Florida, a încasat  cel mai mare premiu financiar văzut vreodată în tenisul feminin, $3,000,000. Grație acestui succes, „Coco” Gauff va urca pe locul 3 al ierarhiei WTA

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE