Liderul PL, Mihai Ghimpu, a criticat Declarația adoptată astăzi de către forțele de stânga din Parlament. Liberalul consideră că aceasta nu vine să răspundă realităților din țara noastră, îndeosebi în ceea ce ține de prezența unei armate străine pe teritoriul țării, informează Politik.md.
„Este o declarație a partidelor de stânga. Rușinos este faptul că în Declarație se vorbește despre independență, integritate, de suveranitate, dar au uitat să includă și retragerea armatei ruse, care este cel mai mare pericol pentru ceea ce vor ei să demonstreze că apără”, a declarat Mihai Ghimpu, după ședința plenară a Parlamentului.  
De asemenea, el a vorbit și despre alegerea președintelui țării de către cetățeni, dar și s-a referit la faptul că CEC a respins semnăturile prezentate de către membrii platformei DA. Potrivit lui Ghimpu, în această privință prevalează prevederile din Constituție, care spune că este necesară acumularea a cel puțin 20 de mii de semnături din cel puțin jumătate de unități administrativ-teritoriale de nivelul doi. 

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE