Autorităţile de la Tbilisi vor trimite în cel mai apropiat timp în Republica Moldova un grup de specialişti în domeniul construcţiilor care vor determina localitatea în care partea georgiană va putea edifica un număr de locuinţe pentru sinistraţi.
Despre aceasta l-a informat preşedintele Georgiei Mihai Saakaşvili, într-o convorbire telefonică, pe preşedintele interimar Mihai Ghimpu, marţi, 20 iulie.
Grupul respectiv de specialişti urmează să sosească în Republica Moldova în timpul cel mai apropiat cu o aeronavă.
Mihai Saakaşvili i-a mai comunicat lui Mihai Ghimpu că Georgia este gata de a primi la odihnă în taberele de vară de pe litoralul Mării Negre 120 de copii din localităţile inundate. Preşedintele Georgiei a accentuat că acest grup de copii va fi transportat la locul de destinaţie cu o rută charter a aviaţiei georgiene, iar toate cheltuielile legate de cazare, hrană, excursii, etc., vor fi suportate de ţara gazdă.
La rândul său, preşedintele Mihai Ghimpu i-a mulţumit lui Mihail Saakaşvili şi întregului popor georgian pentru susţinerea Republicii Moldova în aceste clipe grele, menţionînd că ajutorul propus de autorităţile de la Tbilisi va contribui la lichidarea cît mai operativă a consecinţelor calamităţilor naturale.
menţionăm că inundaţiile din R.Moldova au afectat 897 de locuinţe - 224 în satul Nemţeni, 502 la Cotul Morii, 140 în satul Sărăţeni, 31 în satul Obileni şi trei case în satul Drepcăuţi.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE