Natalia Gavrilița susține că decizia sa, în calitate de premier, și a președintelui Maia Sandu de a nu pleca la Moscova, pentru a negocia contractul cu Gazprom, a fost una corectă. La o ediție specială de la Radio Moldova, demnitarul a declarat că guvernarea știa că nu există deschidere din parte Rusiei și nu se va obține rezultatul dorit.

”Îndemn opoziția, care crede că poate negocia mai bine, să se gânească la poporul nostru și să facă tot ce este posibil pentru ca noi, ca țară să fim toți patrioții și să obținem un rezultat cât mai bun pentru cetățenii noștri. Dacă nu am mers, este pentru că știam că nu există deschidere sau nu vom obține rezultatul dorit. În plus, trebuie să meargă persoana care cunoaște cel mai bine domeniul, care este responsabilă de domeniu și să obțină cele mai bune rezultate comerciale”, a declarat premierul.

Potrivit Biroului Național de Statistică, în ultimul an, prețurile la gazele naturale a crescut cu peste 300 de procente. În timpul iernii, au fost oferite compensații pentru tarifele de gaz și energie electrică, iar din 1 aprilie, acestea au fost anulate.

Gavrilița a declarat că și în această iarnă vor exista programe țintite de susținere a unor categorii de populație.

”Avem ajutorul pe perioada rece a anului care va rămâne de 700 de lei pe lună, acordat în funcție de veniturile oamenilor și care vine să ajute indiferent de sursa de energie. Programul de vulnerabilitate energetică va lua în considerație și aceste venituri ca să avem cât mai puțină suprapunere”, a spus premierul în completare.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE