Mai multe regiuni din Regatul Unit se confruntă cu inundaţii puternice. Şoselele au fost închise, liniile ferate acoperite de apă şi sute de curse aeriene - anulate. Din cauza puhoaielor mulţi oameni au rămas blocaţi în case.

„Sunt devastat pentru că oamenii pur şi simplu nu pot ieşi din casă. Au venit pompierii cu bărcile pentru ai duce într-un adăpost”;

„Este oribil, după ce se vor retrage apele va rămâne mizerie şi distrugeri, iar oraşul nu are nevoie de acest lucru” , susţin locuitorii.

Furtuna Dennis a pus stăpânire şi pe Irlanda. Râurile s-au umflat şi au ieşit din albie.

„ Aici în zonă nu era niciun strop de apă. Acum două săptămâni a mai avut loc o furtună şi în acest weekend alta. Nivelul apei a crescut cu zece metri”, a relatat un locuitor.

Vântul cu forţa comparabilă a unui uragan a ridicat valuri uriaşe, cu toate acestea s-au găsit şi dintre cei care s-au aventurat să facă o baie în mare.

Furtuna a lovit şi mai multe regiuni din Belgia, Suedia şi Franţa unde 45.000 de locuinţe au rămas fără electricitate. Ploile torenţiale şi vântul puternic a măturat oraşe întregi aflate pe litoral. În Islanda, rafalele au atins 256 de kilometri pe oră şi nimic nu le-a putut ţine piept. Mai multe clădiri au rămas fără acoperiş iar traficul şi cursurile şcolare au fost suspendate.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE