Natalia Gavrilița a anunțat pe pagina sa de Facebook că a depus astăzi dosarul de participare la concursul pentru ocuparea funcții de membru în Consiliul de Supraveghere al BNM și că își suspendă statutul de membră a Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS).

„Astăzi, am decis să depun dosarul pentru funcția de membră a Consiliului de Supraveghere al Băncii Naționale. Eu cred că experiența și abilitățile mele vor fi utile anume în această funcție. Am decis să mă dedic de acum încolo dezvoltării economice a republicii noastre dintr-o funcție tehnică, dar foarte importantă pentru stabilitatea macro-financiară a Republicii Moldova. În caz că voi trece acest concurs, sunt obligată de lege să renunț la orice afiliere politică, inclusiv să îmi suspend statutul de membru al PAS. E o decizie grea pe care mi-o asum. În același timp, voi rămâne în continuare alături de cetățeni, veghind ca activitatea Băncii Naționale să fie cât mai eficientă, transparentă și credibilă”, a scris Gavrilița pe Facebook.

Potrivit unor surse, Natalia Gavrilița ar putea accede în funcția de Viceguvernator al BNM, implicit membru în Consiliul de Supraveghere odată cu expirarea termenului de activitate a unui viceguvernator.

 Membrul Consiliului de supraveghere din rândul Viceguvernatorilor BNM este numit de Parlament la propunerea Guvernatorului Băncii Naţionale, iar membrii Consiliului de supraveghere din afara BNM sînt numiţi de Parlament la propunerea Comisiei economie, buget şi finanţe a Parlamentului, conform procedurii stabilite de către aceasta.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE