Ministrul demisionar Iordanca-Rodica Iordanov, a publicat un mesaj după ce premierul Recean a anunțat că i-a retras sprijinul politic. Fostul ministru spune că a depus o cerere de demisie și se va retrage din Guvern, dar a menționat că va sta aproape de domeniul gestionat anterior. Asta pentru că, scrie Iordanov își dorește să se concentreze pe proiectele de viitor, care îi sunt aproape de inimă.

„A fost o onoare să fiu în funcția de Ministru al Mediului și să conduc echipa ministerului. În această perioadă, am avut ocazia să lucrez alături de o echipă dedicată și pasionată, împreună cu care am pus bazele unor inițiative importante pentru protecția mediului și dezvoltarea sustenabilă a țării noastre. Proiectele începute în cadrul ministerului sunt vitale pentru viitorul nostru și al generațiilor care vin, și sunt încrezătoare că sub conducerea noului ministru, Sergiu Lazarencu, acestea vor fi continuate”, a scris ex-ministra Mediului.

De asemenea, ea a mulțumit echipei și colaboratorilor, a mulțumit premierului pentru încredere și pentru sprijin constant. În același timp, ea anunță că nu pleacă definitiv din viața publică și că se va concentra pe alte proiecte.

„Retragerea mea din funcția de Ministru nu înseamnă un adio, ci un nou început. Voi continua să sprijin cauzele și proiectele în care cred, fiind convinsă că doar împreună putem construi o lume mai bună pentru noi toți”, a mai scris demnitara.

Amintim, că astăzi premierul Dorin Recean a anunțat că fotoliul de ministru al Mediului va fi preluat de către deputatul PAS, Sergiu Lazarencu, care la moment deține funcția de secretar în cadrul Comisiei economie, buget și finanțe a Parlamentului.

Amintim, că Rodica Iordanov a fost numită în funcția de ministru al Mediului la 16 noiembrie 2022. Anterior, ea a deținut funcția de secretar de stat la Ministerul Mediului, pe când ministru era Iuliana Cantaragiu în Guvernul condus de Natalia Gavrilița.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE