Fostul ministru de Interne Ana Revenco a fost numită de Parlament în funcția de directoar al Centrului pentru Comunicare Strategică și Combatere a Dezinformării. 15 deputați ai Blocului Comuniștilor și Socialiștilor (BCS) au votat împotriva proiectului de hotărâre.

„(…) Cred că cetățenii R. Moldova au simțit în ultimii doi ani că dezinformarea a devenit o armă letală a războiului hibrid. Și ea țintește nemijlocit asupra siguranței cetățeanului. Ea lovește în unitate, ea lovește în capacitatea statului de a se dezvolta drept o societate democratică. Dezinformarea, manipulările, știrile false au existat aici ca parte a războiului dus de Rusia de 30 de ani, dar au explodat de o mie de ori în urma invaziei ruse în Ucraina (…)”, a declarat Ana Revenco în plenul Parlamentului.

Întrebată de depuați despre bugetul noii instituții pe care o va conduce, Revenco a spus că „avem la dispoziție două luni pentru a elabora concepția, planul de activitate a Centrului, iar toate acestea vor sta la baza creionării structurii și de aici va fi stabilit și bugetul instituției. Pentru că suntem la final de an, aceste activități vor fi sprijinite de partenerii de dezvoltare” a menționat Ana Revenco.

Opoziția parlamentară BCS nu a susținut proiectul de hotărâre a Parlamentului, iar vicepreședintele Legislativului, Vlad Batrîncea a spus că Centrul de Comunicare Strategică și Combatere a Dezinformării este o structură inutilă plătită din bani publici. El a mi spus că irelevanța acestei structuri consttă în faptul că în Republica Moldova există, deja, un cadru normativ cu privire la audiovizual, care a fost adoptat cu sprijinul partenerilor externi.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE