Vladimir Ţurcan, a dat de înţeles că pretinde la funcţia de preşedinte al partidului “Moldova Unită”. Ana Tcaci, care deţine în prezent această funcţie, s-a arătat dispusă să o cedeze în schimbul celei de vice-preşedinte al formaţiunii.
“Dacă Congresul mă va propune în funcţia de preşedinte, eu nu mă voi da în lături”, a declarat Ţurcan.
“Eu m-aş simţi confortabil şi în funcţia de vice-preşedinte”, a replicat Ana Tcaci.
Şi Victor Stepaniuc pretinde la o funcţie importantă în cadrul partidului, dar “Congresul va decide ce funcţie voi deţine”, a subliniat Stepaniuc.
Totodată, cei patru au făcut un apel către restul membrilor şi simpatizanţilor PCRM să se alăture acestui proiect. Vladimir Ţurcan a dat asigurări în acest context că 90 de organizaţii teritoriale ale PCRM vor adera la proiectul celor patru deputaţi. De asemenea, mai spune Ţurcan, doritori sunt şi din rândul foştilor miniştri, iar săptămâna viitoare alţi comunişti îşi vor anunţa plecarea din cadrul partidului.
În acelaşi timp, cei patru au negat că ar fi primit o sumă de bani în schimbul ieşirii din PCRM şi aderarea la “Moldova Unită”.
Amintim că cei patru deputati au părăsit PCRM la 15 decembrie, fiind nemulţumiţi, de faptul că fracţiunea nu a participat la alegerea preşedintelui ţării.
Partidul Dezvoltării Spirituale “Moldova Unită” a fost fondat în februarie 2006, iar la alegerile parlamentare a susţinut Alianţa pentru Integrare Europeană.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE