Un fost primar al oraşului Drochia a ajuns pe banca acuzaților, informează Serviciul de presă al Procuraturii Generale.
Potrivit sursei, acesta va compărea în faţa instanţei de judecată sub acuzaţia de: depăşirea atribuţiilor de serviciu; deţinerea şi folosirea documentelor oficiale false; instigarea la falsul în acte publice.
Iniţial, bărbatul a fost învinuit că, activând în funcţia de primar, în aprilie 2009 şi februarie 2010, fără decizia Consiliului orăşănesc şi fără organizarea licitaţiei publice, în baza contractului de arendă, încheiat între acesta în calitate de reprezentant al primăriei şi două persoane, a transmis în arendă ultimilor 67 ha.
Terenul a fost atribuit din fondul de rezervă al primăriei, atribuţie care ţine în exclusivitate de competenţa consiliului local.
Astfel, bugetului primăriei Drochia i-a fost cauzat o daună în proporţie considerabilă în sumă de circa 99 mii lei.
În şedinţa de judecată din iunie curent, pe cauza penală pe faptul depăşirii atribuţiilor de serviciu, fostul primar a prezentat ca probă un certificat fals prin care se menţiona că familia unuia dintre beneficiarii terenului agricol se află la evidenţa Secţiei Asistenţă Socială şi Protecţia Familiei Drochia ca social vulnerabilă.
În asemenea circumstanţe, procurorii au mai constatat şi i-au incriminat suplimentar săvârşirea infracţiunilor de deţinere şi folosire a documentelor oficiale false şi instigarea la falsul în acte publice.
Totodată, Serviciul Nord al Procuraturii Anticorupţie, anunţă că l-a deferit justiţiei şi pe funcţionarul primăriei or. Drochia, care la îndemnul fostului primar a perfectat şi eliberat certificatul fals nominalizat. În prezent, acesta deţine funcţia de secretar al consiliului orăşenesc Drochia şi este învinuit de comiterea infracţiunii de fals în acte publice.
Pe aceste cazuri, procurorii Serviciului Nord al Procuraturii Anticorupţie au expediat trei cauze penale pentru examinare Judecătoriei Drochia.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE