„Sunt de acord cu aceasta şi probabil va fi un beneficiu pentru că copii se vor concentra mai mult la ore. Noi vom aduna mai multă informaţie, vom fi mai atenţi, mai responsabili”;

„ Pentru profesori ar fi mai uşor să capteze atenţia elevilor, dar pentru elevi cred că ar fi un minus, pentru că în orice moment poate apărea o urgenţă şi părinţii ar putea avea nevoie de noi şi noi am pierde acest moment”;

„  Va fi un beneficiu, copii o să fie mai atenţi la profesori şi o să asculte la ore”, spun elevii.

Profesorii susţin că telefoanele mobile trezesc dezinteresul elevilor faţă de ore şi au un impact negativ asupra reuşitei şcolare.

 „Noi profesorii demult suntem împotriva telefoanelor în timpul orelor, pentru că copii în loc să se pregătească de ore ei la pauză mai mult stau în telefoane. Este foarte deranjant, pentru că noi profesorii nu ne permitem să folosim telefoanele în timpul orelor”, a spus Eleonora Lupaşcu, profesoară.

 „De fapt telefonul mobil este o utilitate şi este foarte bine să îl folosim la locul potrivit şi la timpul potrivit. Ar fi deranjantă situaţia când profesorul explică o temă dar copilul  foloseşte telefonul”, a menşionat Maria buruiană, profesoară.

Potrivit autorităţilor, şcolile urmează să amenajeze spaţii sigure de depozitare a  gadgeturilor.

„Trebuie de interzis accesul copiilor cu telefoanele la lecţii, asta înseamnă că ei trebuie să aibă unde îl depozita”, a declarat Ion Chicu, prim-ministru Republicii Moldova.

 

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE