Procurorul din cadrul Procuraturii Anticorupție, desemnat de Consiliul Superior al Procurorilor pentru instrumentarea dosarelor penale pe numele procurorului general suspendat, Alexandr Stoianoglo, a fost desemnat în funcția de șef adjunct interimar al Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale.

Este vorba de Procurorul Victor Furtună care va asigura interimatul funcției de șef al Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS). O hotărâre în acest sens a fost aprobată în cadrul ședinței de azi a CSP.

Victor Furtună va conduce instituția până la desemnarea prin concurs al unui nou șef. Amintim că CSP a anunțat concursul pentru selecția unui procuror de drept în funcția de șef al PCCOCS la 10 noiembrie 2022.

Amintim că la funcția de șef interimar al PCCOCS a pretins fostul procuror general interimar Dumitru Robu, însă el a fost respins de Consiliul Superior al Procurorilor la ședința din 1 noiembrie.

În prezent, interimatul funcției de șef al Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale a fost asigurat de procurorul Sergiu Russu.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE