Procurorul general suspendat, Alexandr Stoianoglo, cere tragerea la răspundere penală a ministrului Justiției, Sergiu Litvinenco, dar și a membrilor CSP care au fost complici la suspendarea sa din funcție intentarea dosarelor penale.

Procurorul general suspendat susține că autorii scurgerilor de informații de pe Telegram a mai multor demnitari este o chestie ilegală, iar autorii trebuie să fie identificați și trași la răspundere. Cu toate acestea, Stoianoglo menționează că scurgerea de informații a discuțiilor purtate de ministrul Justiției, Sergiu Litvinenco, nu pot fi trecute cu vederea.

”Republica Moldova nici nu își poate imagina ce ministru a tot puternic are. A decis totul în locul CSP. El știe ce decizie va fi luată și că cererile îmi vor fi respinse. După toate acestea, mai trebuie să explic că în cazul meu s-a comis o crimă. Devine clar de ce Maia Sandu nu a semnat decretul de demitere a mea. A fost o răzbunare pentru demisia sa din funcția de premier în 2019”, spune Stoianoglo.

Reforma justiției este total compromisă, a mai spus Stoianoglo.

Totodată, a procurorul general suspendat a declarat că a depus un denunț la procuratura generală în și cere demisia ministrului Justiției și membrilor CSP care au contribuit la ilegalitățile ce au loc în privința sa.

”Avocatul meu a înregistrat un denunța la Procuratura Generală, unde am cerut tragerea la răspundere a persoanelor implicate în fabricarea dosarelor împotriva mea. Cer demisia membrilor CSM implicați în acțiunile de suspendare a mea din funcție și falsificarea probelor. Tragerea la răspundere penală a ministrului Litvinenco, a CSP, dar și a altor factori implicați”, menționează Stoianoglo.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE