Oleg Voronin, fiul ex-preşedintelui ţării şi-a amânat vizita la Centrul pentru Combaterea Crimelor Economice şi Corupţiei (CCCEC). Acesta a anunţat telefonic ofiţerul care investighează cazul despre imposibilitatea de a se prezenta la data, ora şi locul indicat în citaţie, pe motiv că se află în afara ţării. Voronin a dat asigurări că, la momentul revenirii în Republica Moldova se va prezenta la CCCEC.
Potrivit Centrului anti-corupţie, Oleg Voronin a fost citat în data de 17 februarie pentru a da explicaţii vizavi de tranzacţiile în proporţii deosebit de mari efectuate pe parcursul ultimilor doi ani de pe contul personal al acestuia.
Centrul investighează perioada anilor 2008-2009 în care acesta a achitat prin intermediul cardului personal, în lei sau altă valută străină, echivalentul a 67 milioane de lei pentru diferite mărfuri şi servicii în afara teritoriului Republicii Moldova.
Este o procedură obişnuită, informează serviciul de presă al CCCEC, în cadrul căreia se efectuează cercetări în vederea stabilirii originii acestor bani şi naturii veniturilor menţionate, inclusiv dacă acestea nu au provenit din acţiuni infracţionale.
În acest context, Oleg Voronin trebuie să aducă argumente privind provenienţa banilor cheltuiţi, în condiţiile în care, declaraţiile pe venituri ale numitului, depuse la Inspectoratul Fiscal Principal de Stat atestă discordanţe evidente dintre veniturile declarate (inclusiv din firme sau întreprinderi, unde acesta are cotă-parte) şi cheltuielile efectuate.
Conform declaraţiei de venit, Vladimir Voronin este cel mai bogat politician din Chişinău. Familia lui deţine acţiuni în valoare de 325.466 de euro la “FinComBank”, care-i aparţine lui Oleg, şi alte bunuri de 125.194 de euro. Nu a declarat nicio maşină.
Potrivit presei, Oleg Voronin este proprietarul unor imobile de lux din Chişinău, a cumpărat la preţuri de nimic diverse cladiri şi terenuri pe Insula Heraclion din Grecia, din Austria şi din Rusia.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE