Candidatura ambasadorului Republicii Moldova la Moscova, Federaţia Rusă, a fost identificată şi urmează să fie făcută publică de către Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene la momentul potrivit. Declaraţia a fost făcută de către premierul Vlad Filat, care a evitat însă să spună şi numele acestei persoane, dar a specificat că este un profesionist, cu o vastă experienţă în diplomaţie, transmite Info-Prim Neo.
Ambasadorul care va reprezenta interesele Republicii Moldova în Rusia nu este implicat politic, respectiv nu face parte din niciun partid, a mai declarat Vlad Filat, după ce a ieşit de la reuniunea ambasadorilor şi consulilor Republicii Moldova, care a început astăzi, 18 iulie, la Chişinău. „Persoana identificată are calităţile necesare pentru a exercita acest mandat foarte important. Aşa cum am convenit, el nu va fi un reprezentant al unui partid politic. Este diplomat de carieră şi are experienţa necesară”, a spus premierul.
Ultimul ambasador la Moscova, Andrei Neguţă, a fost rechemat de Guvern după ce diplomatul a declarat că retragerea înainte de termen a militarilor ruşi din regiunea transnistreană ar putea crea anumite probleme. Odată cu rechemarea lui Neguţă, în presă s-au vehiculat numele mai multor persoane care ar putea fi numite ambasador la Moscova, printre aceştia se numără omul de afaceri Mihai Diacov, vărul deputatului Dumitru Diacov, deputatul Chiril Lucinschi şi viceministrul de externe, Andrei Popov.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE