Liderii celor patru partide politice democrate au încheiat discuţiile, luni, 3 august la sediul Alianţei “Moldova Noastră”. După ce au ieşit de la negocieri, cei patru lideri au declarat că dialogul va continua, în vederea formării unei coaliţii de forţă bazată pe o bună guvernare.
Liderul AMN, Serafim Urechean a declarat presei, că dialogul va continua pentru că problema unei ţări nu se rezolvă în trei zile. “Purtăm un dialog constructiv şi pozitiv”, a mai spus Urechean.
La rândul său, liderul PLDM, Vlad Filat, a declarat că acest dialog reprezintă un proces firesc şi că discuţiile care au loc sunt bazate pe principii şi nu după criteriul partajării funcţiilor. “Mai avem până la partajarea funcţiilor”, a sublinat Filat.
“În cadrul întâlnirilor atragem atenţia asupra calităţii disuţiilor în special în domenii cum ar fi politica internă şi cea externă a R.Moldova. Vrem să demonstrăm că această coaliţie este una de forţă bazată pe o bună guvernare”, a spus la rândul său, liderul PD, Marian Lupu.
Întrebaţi dacă totuţi au abordat aspecte ce ţin de împărţirea funcţiilor, Urechean a spus că viitorul R.Moldova este mai important decât funcţiile. De asemenea întrebat dacă vor căuta să atragă de partea lor pe unii dintre membrii PCRM, Urechean a spus: “Ei vor veni singuri, nu trebuie să-i căutăm”.
Referindu-se la unele informaţii care au apărut în presă, privind partajarea funcţiilor de preşedinte, speaker şi premier, Filat a spus că acestea sunt nişte lucruri spuse în grabă şi pe alocuri chiar nişte provocări. Filat a mai ţinut sa adauge că distribuirea funcţiilor se va face ţinând cont de rezultatele alegerilor. În acelaşi context, Mihai Ghimpu a spus că fiecare dintre ei ar putea exercita oricare din funcţiile menţionate.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE